У січні середня зарплата лікарів склала 22 300 грн – полтавська обласна лікарня

17 лютого 2022 0
Ольга Семенко
Полтавська обласна лікарня оприлюднила середні зарплати медичних працівників, які вони отримали за січень.

Середня заробітна плата лікаря Полтавської обласної лікарні імені Скліфосовського у січні 2022 року становила 22 300 грн. Медичної сестри – 16 500 грн. Про це повідомили на сторінці закладу в фейсбуці.

Згідно з повідомленням, зарплату виплатили з дотриманням вимоги щодо її диференціації: відповідно до умов Колективного договору, залежно від рівня фізичного та психоемоційного навантаження, ступеня складності та різноплановості підходів до лікувального процесу, а також на підставі належності відділення до профілю (інтенсивного навантаження, хірургічного чи терапевтичного напрямку, без безпосереднього надання медичних послуг пацієнтам тощо), медичним працівникам нараховується надбавка за престижність праці у розмірі до 500 відсотків посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. №1298 "Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" – лікарям (крім лікарів-інтернів) та професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності; до 300 відсотків (за аналогічним алгоритмом) – фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою.

Лікарям підприємства (крім лікарів-інтернів) та професіоналам з вищою немедичною освітою, яких допустили до медичної діяльності, нарахували заробітну плату за січень (у перерахунку на повністю відпрацьовану норму робочого часу) у розмірі від 20 000 грн до 28 900 грн, фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою, зазначеним у Постанові №2, – від 13 500 грн до 21 200 грн.

Нагадаємо, раніше головний лікар закладу повідомив, що медикам встановили високі надбавки

фото: зі сторінки Полтавської обласної лікарні імені Скліфосовського у фейсбуці