У Полтаві на зупинках не працюють нові інформаційні табло

05 жовтня 2021 0
На нових зупинках Полтави запрацювали інформаційні табло, однак в деяких місцях вони вже не працюють. Пристрої мають показувати таку інформацію: номер та вид маршрутного транспорту, кінцеву зупинку.





У Полтаві встановили нові таблички з розкладом прибуття транспорту. Однак працюють вони не на всіх зупинках.

"Навіщо їх встановлювати, якщо з першого дня вони не працюють? На жаль, у нас так і буває, що щось роблять, але на сто відсотків не дороблюють", – сказала полтавка Оксана Прядівна.

"В Європі я такі бачила, там працюють, а тут хто знає чи працюватиме воно", – зазначила полтавка Галина Олександрівна.

"А хто буде задоволений, звісно, що ніхто. Видно погано зробили", – зауважила полтавка Тамара Іванівна.

У деяких місцях табло показує час, що транспорт приїздить за хвилину, однак не приїжджає довше.

"Є табло, показує, що до вокзалу 18 хвилин лишилося, і протягом 15 хвилин – 18 хвилин не змінюється. Так що, тут не показує, а там показує неправильно, різниці немає ніякої", – розказала полтавка Світлана Ковш.

"Якби так транспорт їздив, як тут показано, було б чудово", – додала полтавка Тетяна Конюшенко.

Табло встановили з початку цього року на 20 нових зупинках, а запрацювали вони пару тижнів тому.

"Наразі з 20 їх працює 18. 2 – на технічному дооснащенні. Вони наразі направлені на завод, їх відремонтують та заново встановлять на ці місця", – прокоментував заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

Запрацювати табло мають за місяць. В ідеалі інформаційне табло має показувати таку інформацію.

"Це номер маршрутного транспорту, який саме вид транспорту, до якої кінцевої зупинки й скільки хвилин ще очікувати на зупинці. Питання до тих, хто налагоджував справність табло, програмне забезпечення, за це так само було сплачено кошти", – розказала експерт з питань ЖКГ Кристина Ненно.

Інформаційні табло встановили у рамках капітального ремонту на зупинках громадського транспорту. На це спрямували близько 7 мільйонів гривень бюджетних коштів, а витратили вже 5 мільйонів гривень.