Більшу частину ремонтних робіт у "Спартаку" виконали, але є ще кілька проблемних ділянок

17 березня 2021 0
Ремонт спортивної школи ДЮСШ "Полтава" триває з 2020 року, діти там займають безплатно у чотирьох різних напрямках. Роботи мають завершитися до жовтня поточного року, наразі помітні проблемні ділянки споруди.

Більша частина ремонтних робіт у сухій частині колишнього спорткомплексу "Спартак" вже виконана.

Серед внутрішніх робіт, які ще треба зробити, лишилися: відкоси на вікнах, оформлення колон та фасад приміщення.

Тут відновили заняття з чотирьох видів спорту: пауерліфтинг, теквондо, вільна боротьба та бокс. Всього у спортшколі займається 381 вихованець.

"Комплекс придатний для тренувального процесу, але відсутній естетичний вигляд приміщення, функціонально він працює, він цей зал надійний, але потрібно його доробити естетично, навести красу. На даний час, я гадаю, 75-80 відсотків будівельних робіт вже виконані", – розповів виконувач обов'язків директора КП ДЮСШ "Полтава" Артем Меланченко.

З того, що вже зробили: дах, опалення та замінили вікна, а от у мокрій частині приміщення, з аварійним басейном, все без змін.

"Якщо буде перевиконаний бюджет, то спрямують кошти на ремонт басейну. Там дуже багато проблем: і дах, і сама чаша. Думаю, що близько 30-50 мільйонів гривень потрібно для завершення ремонтних робіт басейну", – сказав начальник управління у справах сім'ї молоді та спорту Полтавської міської ради Ігор Кислов.

А от поблизу басейну "Дельфін" у центрі міста ще з 2017 року пустує фундамент. До кінця 2021 року тут планували побудувати школу для боротьби. Тоді роботи оцінили у майже 35 мільйонів гривень, але не склалося. На місці лише арматура та сміття. 

"Можливо, якщо буде перевиконання бюджету, ми завершимо в цьому році будівництво цієї школи боротьби, яка необхідна нашому міста", – додав начальник управління у справах сім'ї молоді та спорту Полтавської міської ради Ігор Кислов.

У колишньому ж спорткомплексі "Спартак" ремонтні роботи розпочалися у жовтні 2020 року, на це з міського бюджету спрямували вісім мільйонів гривень. Завершити ремонт сухої частини мають до жовтня поточного року.

Тамара Мордик, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення