У масках та тільки на "сидячих" місцях: чи дотримуються умов карантину в транспорті міста

18 березня 2021 0
Патрульна поліція перевіряє дотримання карантинних вимог у громадському транспорті. Деякі полтавці обурені встановленими обмеженнями. А на нараді з питань протиепідемічних заходів обговорили, що у Полтаві курсує переповнений громадський транспорт.

На вході до тролейбуса кондуктор рахує кількість пасажирів та перевіряє наявність маски.

"Тут в салоні 26 місць. От 26 пасажирів ми беремо", – сказала кондуктор. Зараз громадським транспортом дозволяється перевозити пасажирів тільки на "сидячих" місцях та у медичних масках. Дотримання карантинних вимог у громадському транспорті контролює патрульна поліція Полтави. При порушенні правил на водія складається протокол.

"Якщо велике перезавантаження, дуже багато людей стоячих, тоді водію пропонуємо проїхати до кінцевої зупинки, щоб людей не затримувати. Решту людей він висаджує. Доїжджає, там далі складаються адміністративні матеріали, водій притягується до адміністративної відповідальності", – додав поліціянт Роман Вернигора.

Водії та кондуктори запевняють, що постійно обробляють поручні та дотримуються всіх карантинних вимог, але у цьому автобусі кондуктор навіть не змогла спочатку правильно розпилити розчин.

– Де люди беруться руками, там і оброблюємо.

– Як часто?

– За кожним кільцем! – сказала кондуктор Лариса Гелеверя.

Деякі полтавці обурені такими обмеженнями.

"Я у масці, бо за законом так потрібно. Хоча я не вважаю, що правильно носити маски здоровим людям. Я дихаю зараз постійно все це запотіває. Постійно дихаю цим – незрозуміло чим", – відповіла пасажирка Юлія Енес.

"Треба нашій владі трішки подумати, чим людям діставатися на роботу. Не знущатися зі студентів та школярів. Або вводимо карантин і робимо можливість таку, щоб доїхати на роботу, навчання", – сказала полтавка Ірина.

А з КП "Полтаваелектроавтотранс" виїжджає близько 102 тролейбусів та 19 автобусів на добу.

"Щодня протягом всього періоду пандемії всі тролейбуси обробляють дезрозчином. Обробляється після закінчення кожної зміни та під час зміни на кожному кінцевому пункті", – розповіла начальниця служби руху КП "Полтаваелектроавтотранс" Ірина Олійник.

А в електричках маски одягають не всі.

"Навіть буває нам в рейс видають, ми ці ручки обробляємо", – сказала провідниця.

– Маска де?

– У кармані, – відповів пасажир.

– Чому ви без маски?

– Зараз одягну, – сказав пасажир.

"Це повна нісенітниця. Маска не захищає від вірусу", – зауважила пасажирка.

Також сьогодні на нараді з питань протиепідемічних заходів обговорили, що у Полтаві курсує переповнений громадський транспорт.

"У нас досі не створений ні штаб, ні керівник робіт не визначений у місті Полтава. Не може такого бути, що у місті кількість захворювань втричі більше ніж в аналогічному місті Кременчук. Немає керівного органу з ким співпрацювати Лисаку Віктору Петровичу. Треба негайно сьогодні створити такий штаб", – зауважив перший заступник голова Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

За інформацією від патрульної поліції, у Полтаві за останній місяць виявили 44 порушення карантинних вимог водіями маршрутних транспортних засобів.

Ірина Яременко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення