На вулиці Пилипа Орлика пів року розритий колектор, однак робітників на місці немає

14 вересня 2021 0
На вулиці Пилипа Орлика, де ще пів року тому розрили аварійний колектор, не проводять жодних робіт. Робітники з'являються на місці час від часу, однак у КП "Полтававодоканал" стверджують, що роботи виконують за планом.




На вулиці Пилипа Орлика вже майже пів року розритий аварійний колектор. Однак, ділянка, де мають проводити роботи – пустує. Робітників на місці немає, а труби та матеріали лежать вздовж вулиці.

"Я бачу, що багато часу тут просто все стоїть, однак вже могли б зробити. І звільнити дорогу. Навіть тут лежать ці бетоні блоки, їх прибрати й можна спокійно їздити. А так не зручно та погано", – розповів водій Юрій Супрун.

"Там його робити тиждень і все зроблено, а вони тягнуть та викидають гроші. Я приїхав сюди, побачив і волосся піднялося дибки", – сказав полтавець Володимир.

"Тут весь час перекопано, то там, то там. До нашого будинку важко під'їхати. Тут щось копали, тепер сюди перейшли", – відповіла полтавка Ніна Миколаївна.

"Я об'їжджаю з іншої сторони, бо по-іншому ніяк не проїхати. Якщо затори, то взагалі не проїхати", – сказав водій Марк.

Попри те, що робітників на місці майже немає у "Полтававодоканалі" стверджують, що роботи виконують за планом й до кінця цього року завершать ремонт.

"Згідно з календарним графіком тривають роботи й на ділянці від вулиці Гоголя до Стрітенської зараз зробимо реконструкцію старого каналізаційного люка й перейдемо до наступної вулиці від Стрітенської до вулиці Кричевського", – повідомила речниця КП "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.

Терміни виконання робіт та безпеку на майданчику контролює й місцева влада, однак повпливати на постійне проведення робіт вони не можуть.

"Контролюємо щоденно та щотижнево на зборах. Вони повідомляють в якому стані роботи та коли та що мають зробити. Наразі вони нічого не порушують", – розповів начальник інспекції з контролю за благоустроєм Полтави Максим Малько.

Зазвичай роботи з заміни аварійного колектору тривають від шести до восьми місяців, а ось якщо працювати за графіком, на це має піти значне менше часу.

 "Це повинно займати три-чотири місяці й не більше. Але частіше всього тендер виграє одна підрядна організація, яка працює на всіх теплових мережах в місті. Тому в неї фізично не вистачає працівників достатнього рівня, щоб проводити роботи на всіх ділянках", – сказав голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.
Наразі за словами "Полтававодоканалу" роботи на перетині вулиць Пилипа Орлика та Стрітенська вже завершують. А після цього почнуть розривати аварійний колектор вже на перетині з вулицею Панянки.