Арештували полтавця, який збив жінку на пішохідному переході

27 жовтня 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок водію, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду в Полтаві.

Шість місяців арешту з позбавленням права керувати транспортними засобами на рік отримав полтавець, який збив жінку в Полтаві. Такий вирок ухвалив Октябрський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 20 листопада 2020 року близько 19:20 обвинувачений їхав автомобілем "Daewoo Lanos" вулицею Пушкіна в напрямку вулиці Європейської. Біля будинку № 31/25 він порушив правила дорожнього руху та збив жінку, яка перетинала проїзну частину пішохідним переходом.

Внаслідок аварії, жінка отримала поранення середнього ступеня тяжкості, зокрема закриту черепно-мозкову травму, перелом плечової кістки, струс головного мозку.

У суді водій спочатку частково визнав власну вину, а потім повністю не визнав.

Його визнали винним за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України.  

З нього мають стягнути на користь потерпілої 16 259 грн відшкодування майнової шкоди, 50 000 грн – моральної та 10 000 грн витрат на правову допомогу.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.