Медикам полтавської обласної лікарні встановили високі надбавки – головний лікар

08 лютого 2022 0
Ольга Семенко
Для лікарів полтавської обласної лікарні передбачили можливість нарахування надбавки за престижність праці.

Для медичних працівників Полтавської обласної лікарні імені М.В. Скліфосовського передбачили можливість нарахування надбавки за престижність праці. Це зафіксували в колективному договорі, повідомили на сторінці закладу у фейсбуці.

Медики отримуватимуть доплати залежно від рівня фізичного та психоемоційного навантаження, ступеня складності та різноплановості підходів до лікувального процесу, а також на підставі належності відділення до профілю: інтенсивного навантаження, хірургічного чи терапевтичного напрямку, без безпосереднього надання медичних послуг пацієнтам тощо.

Колективний договір встановлює такі граничні розміри надбавки:

лікарям (крім лікарів-інтернів) та професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності — до 500%;

фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою — до 300% посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. №1298 "Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери".

За словами головного лікаря закладу Григорія Оксака, це дозволить не лише підвищити рівень оплати праці до законодавчо визначених розмірів, а й стимулювати працівників до підвищення фінансового результату діяльності кожного відділення та лікарні в цілому. Крім того, тепер з’явився механізм для диференційованого підходу і справедливої оцінки роботи кожного підрозділу та обсягу навантаження за займаною посадою, щоб розв’язати давню проблему однакових зарплат при різному навантаженні.

Нагадаємо, раніше МОЗ оприлюднило розмір середньої зарплати лікаря та медичної сестри П’ятої міської клінічної лікарні Полтави.


фото: зі сторінки Полтавської обласної лікарні імені М.В. Скліфосовського у фейсбуці