Президент вручив орден "Золота Зірка" дружині полеглого Героя України з Полтавщини Сергія Міщенка

29 жовтня 2023 0
Яніна Климань
Молодшого сержанта та Героя України із Полтавщини посмертно нагородили орденами за велику кількість знищеної ворожої техніки.

27 жовтня у Білій залі Героїв України Маріїнського палацу відбулася церемонія вручення державних нагород. Загалом Володимир Зеленський вручив нагороди рідним 21 полеглого Героя України.

Серед них був воїн із Полтавщини - молодший сержант Сергій Міщенко, який у боях з російським агресором особисто знищив велику кількість броньованої техніки з особовим складом противника. Його нагороду отримала дружина - Наталія Іванівна Міщенко.

 


За заслуги в боях з агресором сержант був нагороджений орденом "За мужність" І-III ступенів, а також відзнакою Президента України "Хрест бойових заслуг".

У церемонії вручення орденів також взяли участь: секретар РНБО Олексій Данілов, міністр оборони Рустем Умєров, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, голова СБУ Василь Малюк, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала.

Нагадаємо, під час бою та обстрілу з ворожих танків позицій зведеного взводу 1 грудня 2022 року на Луганщині Сергій Міщенко зазнав смертельного поранення.

Сергій брав участь в обороні Києва, бився під Барвінково, Вірнопіллям, Бражківкою, відбивав ворожі напади на Харківщині.

У чоловіка залишились шестеро дітей – чотири доньки та двоє синів.