СБУ затримала посадовця" Укренерго", який хотів підірвати електропідстанції на Полтавщині

21 червня 2023 0
Служба безпеки України затримала агента фсб, який готував нові удари рф по електропідстанціях у різних регіонах України.

Служба безпеки України викрила ще одного агента фсб під час багатоетапної спецоперації у різних регіонах України. "Сплячий" агент фсб готував нові удари рф по електропідстанціях в п'яти областях України, в тому числі на Полтавщині. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За вказівкою агресора агент збирав інформацію про місця розташування ключових електропідстанцій на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових та проведення повторних повітряних ударів по електричних підстанціях для повного знеструмлення п'яти областей України.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився посадовець регіонального підрозділу компанії Укренерго, який очолював групу з оптимізації та розрахунку втрат електричної енергії.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).