Голова Асоціації перевізників заперечив, що у Полтаві люди штовхали маршрутки

12 листопада 2021 0
Лише протягом цього тижня містяни два рази штовхали маршрутки, бо машини заглухли. Проте голова Асоціації перевізник повідомив, що у Полтаві подібного ставитися не могло.






Відпадають колеса у транспорті, люди штовхають маршрутки, однак голова Асоціації приватних перевізників Полтавщини каже, що відбувається це не в Полтаві.

Лише за останній тиждень у полтавських соцмережах опублікували два випадки, коли полтавці штовхали міські маршрутки, бо ті заглухнули.

"Я не зрозумів, що це за машини, що за перевізники. Я таких випадків не знаю, думаю, що це якісь приміські перевезення, не в Полтаві, а в районні. І такі машини, як там на фото, думаю, що це районні машини. Як ви собі уявляєте, щоб у Полтаві люди пхали маршрутки. Це неймовірно. Той транспорт, що виходить на лінію в нормально технічному стані", – сказав голова Асоціації перевізників Полтавщини Юрій Лупаєнко.

Однак полтавці іншої думки й про стан міського транспорту кажуть таке.

"Я думаю, що це нормально, якщо транспорт заглухнув, а люди його штовхають. У порівнянні з Херсоном у Полтаві гірший стан маршруток та тролейбусів", – розповів полтавець Олег Кацюба.

"Такі маршрутки просто списувати треба й не потрібно знущатися з людей, навіщо такі на маршрут випускати. Куди її штовхати, ти їдеш й не знаєш чи доїдеш", – розповіла полтавка Олена.

"Я вам можу сказати, що слів немає. Чи це нормально? Звичайно, що не нормально. Транспорт жахливий, зрідка попадаються маршрутки у нормальному стані", – сказала полтавка Ольга Фролова.

"Любиш кататись, люби й саночки тягати, як в народі кажуть. Це проблема не тільки маршрутників, вони ж теж люди, й з такими цінами на бензин, на газ, вони працюють у збиток", – сказав полтавець Дмитро Мартинюк.

Водії маршруток кажуть, що трапитися на дорозі може всяке.

кщо вона заглухла, то звичайно треба допомогти. Чого б і ні?", – сказав водій Сергій Іщенко.

"Звичайно, що це не нормально, я вважаю, що треба дивитися за транспортом. Моя думка, що дуже багато нелегалів, то звичайно, що їх треба познімати", – розповів водій Іван Павлишин.

Перевірки громадського транспорту проводять щодня, порушення виявляють теж постійно. Однак спочатку порушник отримує попередження, на другий раз штраф. А за технічний стан машини відповідати має виключно перевізник.

"Пасажири не мають права та й взагалі не повинні штовхати транспорт. Нехай цим займається перевізник, нехай ставить інший автобус на перевезення. Це його питання. Він відповідає за рухомий склад і тільки він. У нас безліч цих постанов, особливо я хочу сказати це стосується "Люкс-Полтава 2009". Майже за тиждень складено близько 10 постанов. Там сума штрафів близько двохсот тисяч гривень", – повідомив начальник відділу Полтавської Укртрансбезпеки Максим Чепуренко.

З початку листопада на порушників правил перевезень склали близько 40 матеріалів.