"Дія.Освіта" — новий етап у розвитку цифрової освіти: подробиці

20 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Мінцифри за підтримки світових компаній відкрили платформу "Дія.Освіта". Кожен охочий може опанувати професію, яка підходить йому.

17 травня Міністерство цифрової трансформації запустило масштабний проєкт "Дія.Освіта". Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України. 

"Дія.Освіта" — це національна едьютейнмент-платформа актуальних знань і навичок, де можна безоплатно навчатися, опанувати нову професію та ознайомитися з актуальними вакансіями.

Мінцифри повідомляють, що "Дія.Освіта" — це новий етап еволюції "Дія.Цифрова освіта", який стартував у 2020 році. Відтоді на платформі зареєструвалися майже 2 мільйони українців. З них 75% подивилися всі випуски обраного курсу й отримали сертифікати.

Новий проєкт запустили за підтримки Google та Фонду Східна Європи. Google надали грант у розмірі 2 млн доларів США.

Актуальні знання на "Дія.Освіта" викладаються у форматі серіалів едьютейнмент-формату, мікронавчання з обов’язковими стоп-уроками, подкастів, вебінарів, гайдів, а обличчями багатьох курсів стають експерти, відомі діячі та лідери думок. Користувач може вибрати персональну траєкторію навчання, щоб не лише лінійно навчатися, а й вирішувати, які серії з яких серіалів йому було б корисно пройти. Освітні серіали орієнтовані на всі ключові цільові аудиторії будь-якого віку.

Повний список професій та напрямків можна подивитися за посиланням.

Перелік професій постійно поповнюється. Пріоритет становлять професії, що мають попит на ринку праці. Після успішного завершення навчання кожен отримує сертифікат, який можна додати в резюме.