Де у Полтаві можна навчитися оборонятися у разі надзвичайної ситуації

16 лютого 2022 0
Українці кожного дня, оновлюючи стрічку, бачать велику кількість новин та інформаційних вкидів. Полтавці інформацію сприймають спокійно, та паніці не піддаються. Містяни йдуть на курси, де вчаться як діяти в разі надзвичайної ситуації.





Останнім часом з'явилося більше охочих здобути базові навички, які можуть знадобитися у разі надзвичайної ситуації. Громадських об'єднань, які займають такою підготовкою багато, серед них і Вороскол. Тренування для молоді та старшого населення проводять учасники бойових дій.

"Одна з базових навичок роботи зі стрільбою – це тактична перезарядка, яка дуже подобається нашим молодим вихованцям. Також ми вивчаємо військову топографію, основи медицини та рукопашного бою", – розповів представник ГО "Вороскол" Роман Хазієв.

У Воросколі, є також і гуртки для дітей віком від 10 років. Старше населення переважно цікавить медицина допомога та базові навички поводження зі зброєю.

"Тренуємося ми зазвичай у повному спорядженні. Навіть якісне, дороге спорядження теж має якусь вагу і це теж дуже важливо, аби відпрацьовувати всі вправи при тій вазі й параметрах, яке дає все спорядження", – додав Роман.

Заняття у Воросколі відбуваються щотижня. Тренування проходять як на вулиці, так і в закритому приміщенні. Підготовка триває близько чотирьох годин.

А полтавці діляться своїми рецептами, як попри низку негативних інформаційних вкидів лишатися у гарному настрої.

"Я не страждаю, не слухаю парканні новини, завела собаку, народила третю дитину, у мене все добре. І побільше позитиву", – сказала полтавка Марина.

"Чесно я не дивлюсь новини, я взагалі не заглиблююся туди спеціально, тому що хтось одне каже, а хтось інше", – розповів полтавець Давид Ємелін.

"Ця ситуація, яка склалася в державі й у світі тут головне, що Україна вийшла на перше місце по захисту демократії у світі. Такого ніколи не було", – сказав полтавець Олександр Кінаш.

"Зайнятися корисною справою, корисною для себе, для сім'ї, для суспільства. Я волонтерством займаюся, допомагаю армії, плету сітки", – розповіла полтавка Тетяна Тронько.

"По перше зберігати спокій та позитивне мислення, по друге перевіряти інформацію з різних джерел, не вірити не перевіреним даним і спиратися саме на офіційні джерела інформації. Також вірити у Збройні сили. Все буде Україна", – сказала полтавка Юлія Кононенко.

Варто ділитися один з одним тільки позитивними емоціями, бо існує ефект емоційного зараження, що може негативно позначитися на настрої близької людини.

"Я прошу всіх тих, хто наразі перебуває у стані підвищеної тривоги та паніки припинити це робити. Адже ви накручуєте негативними емоціями не лише себе, а й рідних та близьких. Уважно слухайте, те що вам повідомляють з офіційних джерел, не плідкуйте, не передавите чутки телефоном. Зрозумійте, що підвищена увага до негативу буде й породжувати негативні моменти у вашому житті", – зауважила психологиня Олена Демяник.

Тож варто проводити більше часу з сім'єю та фільтрувати всю інформацію, яку бачите у стрічці новин. Все це може зняти емоційне навантаження.