Ресторанам дозволили працювати у Новий рік до 7-ї ранку, однак деякі заклади у Полтаві будуть зачинені

25 грудня 2020 0
Уряд дозволив українцям зустрічати Новий рік у закладах до самого ранку. Та попри це, більшість ресторанів та кафе Полтави працювати не будуть. За дотриманням карантинних умов будуть стежити представники Нацполіції та Держпродспоживслужби.

Кабмін дозволив ресторанам та кафе працювати в Новорічну ніч до 7-Ї години ранку. Раніше заходи можна було проводити до першої години ночі. Та попри такі зміни, більшість ресторанів та кафе у Полтаві працювати в Новорічну ніч не будуть. У тому числі й цей заклад у центрі міста.

"Спочатку за планом було те, що ми будемо працювати до першої ночі. Це не рентабельно, в цьому немає сенсу. А вчора, коли Уряд дав дозвіл працювати до сьомої ранку, ми однаково ухвалили рішення, що не будемо працювати, адже Новий рік – це, в першу чергу, новорічні замовлення, гості також вже все спланували. Досить пізно дали цей дозвіл працювати до сьомої ранку, я впевнена, що більшість закладів також не буде працювати. Тож близько 95 відсотків людей цього року будуть святкувати вдома", – прокоментувала керівник ресторану Ольга Денисовець.
Натомість цей заклад буде приймати гостей у Новорічну ніч до 18-ї години.
А ось цей ресторан на околицях міста працювати буде.

"Сприйняли цей дозвіл з радістю, заклад буде працювати в Новорічну ніч, у нас буде новорічна програма, новорічний банкет. На сьогодні вже заброньована половина столиків, коли вийшла постанова Кабміну, що дозволяє працювати в Новорічну ніч до сьомої ранку, люди почали цікавитися. Всі карантинні умови будуть дотримані, відстань між столами також буде дотримана", – розказав керівник ресторану Олександр Сало.
Представники Національної поліції разом із Держпродспоживслужбою продовжують перевіряти заклади міста на дотримання карантинних вимог.

"Ну ви ж чули, що сказав Міністр охорони здоров'я, що все одно люди будуть гуляти, тому локдаун зроблять з 8-го числа. Ми працюємо постійно, і у вихідні дні, і у святкові дні. Фахівці ходять і працюють. І так само будемо працювати й на Новий рік", – сказав начальник Держпродспоживслужби у Полтавській області Геннадій Пікуль.

Нагадаємо, наразі в усіх областях України діють карантинні обмеження помаранчевої зони. А жорсткий карантин планують впроваджувати вже після новорічних та різдвяних свят, а саме з 8 до 24 січня включно.

Тамара Мордик, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення