Макухівське сміттєзвалище хочуть закрити: куди вивозитимуть відходи

08 червня 2021 0
Єдине сміттєзвалище у Полтаві планують закрити. Коли саме це зроблять невідомо. Адже іншого місця, куди вивозити сміття немає.


Макухівське сміттєзвалище планують закрити. Однак іншого місця, куди можна вивозити сміття, в Полтаві поки немає.

"Сміттєзвалище переповнене і воно вже перевищило експлуатацію свою, просто якщо навіть брати ДБН полігону. Влада має певний термін, щоб знайти альтернативу, куди ми будемо вивозити. Потрібно дозволяти ОТГ встановлювати сортувальну лінію і брати участь в цьому", – зауважила еколог Ольга Макеєва.


Днями місцеві жителі перекрили рух до сміттєзвалища та не давали проїхати працівникам КАТП-1628. (поставити кадри з мітингу).

"Рух був розблокований з умовою, що вантажівки не будуть сипати сміття в сторону села до дороги. Тому що це катастрофа і фільтратне озеро виходить сюди на дорогу. З головою Полтавської ОТГ було підписано меморандум, який під собою має на увазі закриття та рекультивацію Полтавського міського сміттєзвалища протягом пів року", – розповіла місцева жителька Влада Орлова.

"Звалище перебуває поруч на відстані приблизно 350-400 метрів звідси. І тут є перші відчуття від розташування сміттєзвалища. Це – сморід, в літню пору – мухи", – поскаржився місцевий житель Сергій Васильєв.


Через це міська влада разом з жителями Макухівки підписали договір для вирішення проблем.

"Перше – це рекультивація, друге – це пошук нового майданчика не скільки для сміттєзвалища, а сміттєпереробного заводу. А потім облаштування, обвалування та підгортання цього сміттєзвалища з метою унеможливити витік. Як тільки почнуться дощі, обвалування вже почнемо. Передбачення є, сьогодні я вам їх не озвучу, а то раптом не здійсниться, а робити нове сміттєзвалище у нас в планах немає", – сказав перший заступник міського голови Валерій Пархоменко.


Екологи рекомендують для покращення ситуації зі сміттям у місті, почати кожному сортувати сміття.