У Полтаві зʼявилися оновлені "пакунки маляти"

02 лютого 2021 0
2 лютого до Полтави привезли оновлені "пакунки маляти". Це набір речей, одягу, білизни та предметів гігієни, необхідних після народження дитини. До міського пологового будинку привезли 285 таких пакунків.

Пелюшки, підгузки, одяг для немовлят, рушники, предмети гігієни та навіть іграшки. Коробками з цими речами майже до стелі заставлене одне з приміщень пологового будинку.

Такий вигляд мають оновлені пакунки маляти. Тут їх 285. Такої кількості має вистачити на півтора місяця.

"У нас народжують як полтавці, так і з інших районів: Котельва, Нові Санжари, Зіньків. Зараз пакунок, в принципі, такий же, як і був. Додалися два шампуні, був один, два махрові рушники – був один" – розповіла старша акушерка пологового відділення міського пологового будинку Людмила Христенко.

Такі пакунки мають бути в усіх пологових будинках та перинатальних центрах.

"Протягом місяця у нас народжуються близько 200 немовлят. Відсьогодні ми почнемо видавати пакунок малюка кожній мамі та кожній дитині", – сказала медичний директор міського пологового будинку Олена Коротич.

Влітку 2020 року Антимонопольний комітет України скасував закупівлю бебі-боксів, замість них батьки почали отримувати одноразову грошову допомогу. Тепер пакунки маляти знову зʼявилися в пологових будинках.

"Я думаю, пакунок – це корисніше, ніж гроші. Бо там і речі, й одяг, і все необхідне на перший час", – розповів батько немовляти Тарас Джинджолія.

Згідно з постановою Кабміну, з 1 липня 2021 року батьки зможуть обирати між бебі-боксом та грошовою компенсацією, яка дорівнюватиме вартості пакунку малюка.

Дарина Литвак, Станіслав Авдєєв, PTV полтавське Телебачення