У Полтаві невідомі загасили вічний вогонь алкоголем

07 грудня 2021 0
У багатьох країнах світу аби вшанувати полеглих під час минулих війн встановлюють меморіали з вічним вогнем. А от у Полтаві невідомі вирішили загасити його алкоголем.





Полтава. Меморіальний комплекс Солдатської Слави. Невідомі заливають алкоголь у вічний вогонь.

"Поліціянти виявили дану інформацію з мережі інтернет. І зараз проводять перевірку з метою встановлення осіб, причетних до даного правопорушення", – зазначив речник ГУ НП Роман Грішин.

Станом на 14 годину вічний вогонь Меморіального комплексу Солдатської Слави відновив свою роботу.

"Цей факт не підтверджений. Тому що ми як балансоутримувачі не маємо інформації про те, що вічні вогні у Полтаві були потушені. Вранці вони горіли й на даний час вони теж працюють", – сказав директор КП "Декоративні культури" Сергій Сілаєв.

Окрім Меморіалу на Європейській вічний вогонь також горить поблизу Авіамістечка. Загалом за 2021 рік на оплату газу на двох меморіалах витратили 890 тисяч гривень.

Полтавець Микола Кульчинський, який в 60-х роках був засуджений за видавництво непідцензурної літератури, вважає, що пам'ять полеглих потрібно вшановувати.

"Я не прихильних того, щоб подвиг українських солдатів в боротьбі з нацизмом не пам'ятали. І хай той газ там горить, бо це сльози наших матерів та бабусь, які залишились вдовами. Не треба всього цього забувати", – зазначив колишній політв'язень, член дисидентського руху Микола Кульчинський.

Встановлення Меморіалів з вічним вогнем є найпоширенішим методом вшанування полеглих під час війн.

"Найбільш характерними є встановлення пам'ятників та обелісків, а також вічного вогню. Перший відомий пам'ятник, де відкрито вічний вогонь – це Могила невідомого солдату в Парижі поблизу Тріумфальної арки. Такі ж монументи є в Єревані, Хіросімі та Сполучених штатах", – розповів культуролог Євген Савісько.

Минулого року на обслуговування вічних вогнів витратили 358 тисяч гривень, з них понад 350 сплатили за газ та його розподіл.