У Полтаві на деяких маршрутах зменшили кількість транспорту

18 травня 2021 0
У Полтаві поменшало громадського транспорту. Все через те, що з одного маршруту "Огнівка-Центр" зняли три чверті комунального транспорту. Також частина приватних перевізників на маршрути не повернулася після завершення обмежень червоної карантинної зони.

Кількість транспорту на деяких маршрутах міста скоротили. Від 15 хвилин до години тепер доводиться чекати деяким полтавцям на автобуси та маршрутки. Наприклад, на маршруті "Центр-Огнівка" лишився один саме комунальний автобус замість чотирьох. І той курсує раз на годину.

"По різному, як вийдеш, бувало 15 хвилин чекаєш, бувало 5, а може і відразу сідаєш. А зараз немає, от сиджу, чекаю. Хвилин 20 вже", – жаліється полтавець Іван Іванов.

"Я їжджу сюди з Климівки, то раніше чекав хвилин 20, а зараз всі 40. Ось така ситуація.От мій основний маршрут, яким мені доводиться їздити, бо сина сюди в школу воджу щодня", – додав полтавець Сергій.

На інших маршрутах комунальний транспорт не скорочували. Проте схожа ситуація і в інших районах міста. Мікрорайон Левада. Тут люди також жаліються на те, що транспорту не вистачає.

"Проблема з транспортом дійсно є, особливо зранку, адже дуже багато людей, а транспорту мало. Навіть впродовж дня, наприклад, в обід важко виїхати з Левади. І не важливо куди ти їдеш, в центр чи в сторону Алмазного", – прокоментувала Катерина, полтавка.

"Після карантину дуже складно. Я приїхала сюди до сестри, а живу у мікрорайоні Сади, то звідти виїхати стало нереально. Сьогодні майже годину чекала, а раніше кожні 15 хвилин ходив пільговий", – додала Валентина Забудська, полтавка.

Окрім того, що скоротилася кількість комунального транспорту на маршруті "Центр-Огнівка", у Полтаві поменшало й приватного транспорту. Частина перевізників не виходить на маршрути.

"На сьогодні трохи менше виїжджає транспортних засобів. Це пов'язано з тим, що водіїв не лишилося, бо коли був карантин жорсткий ніхто не хотів працювати. Тут треба або підвищувати тариф до економічно обґрунтованого, або доплачувати. Взагалі, що буде з перевезеннями далі, за це важко говорити", – прокоментував Юрій Лупаєнко, голова асоціація перевізників Полтавщини.

Про підвищення вартості проїзду заговорили ще місяць тому. Однак сьогодні зранку під час дощу полтавці довелося їхати у маршрутці з відкритою парасолею, бо транспорт заливало водою. А 20 травня міська рада має запропонувати нову ціну на проїзд у Полтаві.