У Мильцях люди лишилися без води, бо влада не може зробити їм довідку

08 квітня 2021 0
У Супрунівській громаді не можуть вирішити хто має надавати дозволи на підключення комунікацій в будинок. Раніше цим займалася сільська рада, а з кінця березня обов'язок переклали на КП "Декоративні культури".

До цього будинку вже чотири місяці не можуть під'єднати воду, все через одну довідку, яку весь цей час не може надати міська влада.

Село Мильці – буквально за десять кілометрів від Полтави. Здавалося б розв'язати питання – нескладно. Однак власниця цього будинку Мар’яна Маркаріян оббігала майже всі можливі кабінети.

"На цей момент я не можу отримати довідку, тому що сільська рада нічого не видає з документів, всі права передали до міської ради. Раніше сільська рада давала довідки на газ, за світло, за воду й за землю. Наразі, вони розподілили ці обов'язки по різних організаціях, а вони взагалі не знають, що з цим робити", – розповіла полтавка Мар'яна Маркаріян.

Супрунівську сільраду, до якої входило селище, ліквідували. Замість неї тепер працюють старости, які отримують понад 20 тисяч гривень зарплатні з бюджету міста. Однак відповідь у нього така:

– Хто цим має займатися й до кого звертатися? – запитали ми
Я відповів, вона має звернутися до комунального підприємства "Декоративні культури" і їй мають надати цей дозвіл, – відповів староста Супрунівської громади Володимир Богатир
Через вас це питання не проходить? – уточнили ми
– Ні, бо в нашій сільській раді, яка 1 квітня ліквідована, всі звільненні. Я взагалі сиджу тут один, – відповів Володимир Богатир.

З кінця березня дозволи на підключення водопостачання надає КП "Декоративні культури".

"Впродовж кількох місяців не могла отримати довідку, а "Декоративні культури", які отримали повноваження на підключення водомереж в четвер, мають дати їй довідку сьогодні. Ви б підписали б довідку без необхідних знань та повноважень? Я їй так і сказав, мені потрібно зрозуміти, що мені робити і як це має бути, а потім вже підписувати документи", – розповів директор КП "Декоративні культури" Сергій Сілаєв.

"Якщо раніше дозвіл видавала сільська рада, якої зараз по факту вже немає, то функції виконує міська влада. Однак, до того моменту поки міська влада не визначиться, хто має й в якому порядку надавати ці довідки, то власниця цього будинку довідку не отримає", – повідомив юрист Тарас Захаров.

Скільки часу потрібно комунальному підприємству "Декоративні культури" для вивчення питання, не повідомили. Тож будинок Мар’яни Маркаріян залишиться не підключеним до комунікацій.

Анастасія Гонтаренко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення