На вулиці 23 вересня, неподалік від місця, де загинула комунальниця, утворилося провалля

28 січня 2021 0
На Алмазному, просто на зупинці громадського транспорту, провалився асфальт. Це місце – поруч із тим, де три місяці тому, впавши під землю, загинула жінка. Комунальники територію обіцяють обстежити за кілька днів.

Вулиця 23 вересня. Поруч – зупинка громадського транспорту. Це місце – в неподалік від того, де кілька місяці тому загинула комунальниця.

На цій ділянці можна побачити близько семи ям. Більшість з них накриті бетонними плитами, а ось ця, звідки вздовж дороги тягнуться труби, – ковдрою та шматками бетону.

"Страшно проходити. Тримаємо дитину за руку, щоб, не дай Боже, нікуди не побігла. Знаємо цю жінку, яка загинула. Це дуже тяжко", – розповіла полтавка Тетяна Сінчило.

"Цю трубу тут проклали ще восени. Я не можу підʼїхати, бачите, бо загороджене все. Я думаю, що це найближчим часом усунуть. Але якщо її прибрати, то люди або залишаться без води, або каналізація не працюватиме", – говорить полтавець Вадим Гриценко. 

Крім того, напередодні неподалік від місця трагедії, на цій же вулиці утворилася яма просто на проїжджій частині.

"Скажу вам, як водій: дуже "приємно", коли он там на виїзді, біля світлофора – яма. Не зрозуміло, що там. Або ливнівка, або просто яма провалилася", – сказав полтавець Сергій Колодій. 

У комунальному підприємстві "Полтававодоканал", причину нового провалля, поки не знають. Що ж до ями, з якої тягнуться труби, говорять: накриття безпечне.

"Там зруйнувався колодязь, і тепер там стоїть тимчасова помпова станція. Зараз через слідчі дії там не ведуться роботи. Що стосується викиду стічних вод до колодязя: він накритий залізобетонною плитою, зверху – поліетиленом і утеплений, для того, щоб не було стороннього запаху каналізації в мікрорайоні", – розповів начальник служби каналізації КП "Полтававодоканал" Іван Мистюк. 

Обстежити провалля планують впродовж пʼяти днів. 

Дарина Литвак, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення