Вступають в дію нові правила перетину кордону України

04 серпня 2021 0
Олена Кулага
Відзавтра змінюють правила перетину кордону та КПВВ України. Основною зміною є самоізоляція для багатьох категорій громадян.

З 5 серпня змінюють правила перетину кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на сході України й адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Зокрема, громадяни України й іноземці, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, підлягають самоізоляції. Строк самоізоляції становить десять днів та розпочинається через 72 години з моменту перетину.

Самоізоляції на 14 днів підлягають особи, які прибули з Росії, Індії та перебували на їх території більше ніж сім днів протягом останніх 14 днів. 

На самоізоляцію не потрібно йти за умови одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який було зроблено після перетину державного кордону. Ця норма не розповсюджується на осіб, які прибули з Росії та Індії.

Під самоізоляцію при перетині кордону не підпадають: 

  • особи, які не досягли 18 років; 
  • громадяни України, які виїхали за кордон до 4 серпня 2021 року;
  • громадяни України, які мають документ, який підтверджує отримання однієї дози вакцини від COVID-19, включеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання;
  • особи, які мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19;
  • інші категорії громадян, відповідно до затверджених виключень.

Зміни при перетині кордону впровадили для запобігання поширенню на території України коронавірусної інфекції. 

фото: dpsu.gov.ua