Нові правила дорожнього руху: що зміниться з 1 листопада

29 жовтня 2021 0
У листопаді оновлюються правила дорожнього руху. З’являться нові вимоги щодо руху за межами населених пунктів. А на дорогах встановлять нові дорожні знаки для велосипедистів та пішоходів.






З листопада змінюються правила дорожнього руху. Так за межами населених пунктів з однією смугою руху швидкість має бути не більше 110 кілометрів на годину.

"Ми рухаємося в цьому напрямку, багато камер встановили вже. В населених пунктах та по місту це нормальна та безпечна швидкість і це правильно. Потрібно контролювати й обмежувати, але має бути певний контроль за цим", – вважає водій Оксана Кулинич.

"Не годиться таке, потрібно впевненіше бути на дорозі, коли менше ніж 110 кілометрів на годину швидкість", – відповів водій Василь Мідловець.

"Правила потрібно змінювати, але їх потрібно ще й дотримуватися. Адже не всі знають ті правила, які вже існують", – сказала водій Ольга Балита.

Для пішоходів з’являться нові пішохідні переходи – діагональні. Окрім того, нові правила поширюються і на дорожні знаки, правила зупинки та стоянки. Також вводяться нові заборонні знаки, наприклад, місце концентрації ДТП та інформаційно-вказівні знаки.

"В правилах дорожнього руху прописали регулювання велоруху. На дорогах з’являться нові дорожні знаки про платні дороги та зарядка електроавтомобілів. В Україні почнуть робити діагональні пішохідні переходи. Це такі переходи, які дозволяють людям перетинати проїзну частину не тільки по периметру перехрестя, але й навскоси", – повідомила речниця патрульної поліції Полтавщини Наталія Костильова.

Нововведення стосуватимуться й велосипедистів. З’явиться визначення велодоріжки, а також велосмуги та велопереїзду.

Велосипедисти мають переїжджати проїзну частину, а у разі відсутності ділянки, переводити велосипед в руках.

"Зміни все-таки потрібно вносити і вони вже були давно заплановані. Вони відповідають змінам ДБН. Змінюється розмітка й для інших учасників дорожнього руху, зокрема рух смугами та відповідна швидкість на них. У теорії правила стають більш європейськими", – наголосив автоадвокат Денис Конюшко.

Почнуть діяти нові правила вже з першого листопада, а ось нові дорожні знаки та розмітка в містах будуть з’являтися поступово.