У Лубнах відбулося засідання комісії щодо відновлення руху громадського транспорту

21 квітня 2021 0
Місцева влада намагалася вирішити з лубенськими перевізниками питання відновлення пасажирських перевезень, проте останні на зустріч не з'явилися.

21 квітня о 9.30 постійна депутатська комісія з питань економіко-інвестиційного планування, промисловості, підприємництва, регуляторної політики, транспорту, цифрових технологій та розвитку сільських територій разом з представниками виконавчого комітету Лубенської міської ради намагалися вирішити питання відновлення руху громадського транспорту на території міста та району. Перевізники на засідання не з'явилися, запропонували зустріч на 13.00 годину, продовжуючи тим самим диктувати свої умови.
Основним аргументом монополістів є матеріально невигідні перевезення та прохання, щоб міська влада компенсувала всі витрати та збитки, яких вони зазнають.
Оскільки обидва перевізники, які працюють на території Лубен, порушили умови договору, до них мали б застосувати якісь штрафні санкції. Але й це зробити неможливо, оскільки договір, укладений з ними, не передбачає жодних штрафів у разі порушення з боку перевізника. Попри постійні порушення, акти, складені профільним відділом, ці перевізники продовжують диктувати свої умови. Тому комісія в першу чергу визнала незадовільною роботу виконавчого комітету в умовах карантину, який не зміг знайти компроміс чи альтернативу, аби забезпечити громадянам міста доступний громадський транспорт.
Як варіант вирішення проблеми, комісія запропонувала: - звернутися до обласної ТЕБ і НС з проханням зняти часові обмеження руху громадського транспорту, але з дотриманням карантинних вимог;
- можливість залучення шкільних автобусів для забезпечення громадським транспортом мешканців Лубенської ОТГ;
- у разі недосягнення компромісу з перевізниками - розірвання договору та проведення відкритого прозорого конкурсу.
Але остаточне рішення буде відоме після зустрічі комісії, виконавчого комітету та перевізників о 13:00.