У Полтаві засудили чоловіка, який повідомив про загрозу вибуху у будинку

31 січня 2022 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок полтавцю, який в стані алкогольного сп'яніння повідомив до поліції, що у його квартирі існує загроза вибуху.

Рік іспитового строку отримав полтавець, який бувши нетверезим і не маючи можливості потрапити до квартири де він проживав, повідомив до поліції про замінування будинку. Відповідний вирок ухвалив Ленінський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 25 грудня 2021 року близько 9:50 обвинувачений перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, намагався потрапити до квартири, співвласником якої він є, та забрати свої речі. Після того, як квартиронаймачки відмовилися віддати чоловікові його речі, він повідомив оператору 102 про підготовку вибуху у другому під'їзді будинку.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу України. Йому призначили два роки позбавлення волі та звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо: у Полтаві нетверезий чоловік, який не міг потрапити до квартири, повідомив про загрозу вибуху будинку.

фото: ГУ НП Полтавської області