Скриплячі атракціони та вата у пилу – чи безпечно відпочивати у парку "Перемога"

23 серпня 2021 0
У Полтаві святковими вихідними працює парк "Перемога". Атракціони тут не всі робочі, а деякі навіть скриплять. Однак полтавці кататися на них не бояться. А серед солодощів тут можна придбати солодку вату, але всередині апарату брудно.




Скриплячі атракціони, дитячі човни у зеленій воді та солодка вата у пилу. У святкові дні парк "Перемога" вітає відвідувачів. Більшість старих атракціонів тут не працює, окрім Колеса огляду, якому вже понад 20 років.

"Як перевіряю, вмикаю все і перевіряю. 19 років обслуговую атракціон. А те що він не пофарбований, не означає, що небезпечний", – зауважив оператор атракціону Олександр.

Деякі відвідувачі кататися на цьому атракціоні не бояться, або йдуть туди попри страх.

"Мабуть, його якось перевіряють, сертифікують", – сказав полтавець Микола Олексійович.

"Дуже гарно, я бачив прапор, який там поставили", – додав полтавець Марк.

"Вгорі трохи хитаються кабінки", – зауважила полтавка Анастасія Великань.

"Я скільки себе пам’ятаю, стільки й пам’ятаю це колесо. Наскільки воно безпечне, не можу сказати", – сказала полтавка Оксана Великань.

Серед нових розваг парку – дитячий потяг. Проїзд на ньому коштує 30 гривень.

"У нас інструкція є, журнал. Ми розписуємося. Перевіряємо гальмувальну систему, дивимося на акумулятор, батареї", – сказав водій дитячого потягу Сергій Подкладов.

"Я гадаю, що краще зараз, ніж було років 5 назад. Ми вийшли перший раз сьогодні й всім задоволені. На машинках каталися, ми ще маленькі, на більших атракціонах боїмося, чекаємо на паровозик", – розповіла полтавка Вікторія Борбодько.

З іншого боку парку ще один дитячий майданчик. Однак не всі відвідувачі задоволені відпочинком на цьому місці.

"Собаками все настільки нагуляно. Це просто жах. Люди вважають, що парк у першу чергу для їхньої собаки створений. Не вважають за потрібне, що потрібно прибирати за своєю собакою", – розказала полтавка Анастасія Зуб.

Серед солодощів тут можна придбати солодку вату з різними смаками. Всередині апарату налипли солодощі.

"Я мию зазвичай після кожного покупця. А якщо багато людей підряд, то закінчилися люди – одразу апарат охолоджується і я його витираю. Я просто зішкрібаю ножем, це ж цукор, воно не брудне", – розказала продавчиня Вікторія.

Однак деякі полтавці купують такі ласощі.

"Мені дуже смачно. Це вишня", – сказав полтавець.

"Просять дітки, не відмовиш", – зауважила полтавка Тетяна Олексіївна.

"Морозиво можна, яке вже упаковане, але вату я б не брала, воно на повітрі, пильно, діти бігають. Це не годиться", – розказала полтавка Вікторія Наум.

На цій точці продажу ситуація зі станом апарату схожа. Для того, щоб придбати такі солодощі потрібно витратити від 30 гривень. Самі атракціони у парку працюватимуть до перших холодів.