Через морози та карантин у Полтавській області скасували 30 відсотків міжміського транспорту

20 січня 2021 0
На Полтавщині скасовують міжміські рейси. Автобуси їдуть за всіма маршрутами, але транспорту стало менше. Коли стане тепліше, потік міжміського транспорту планують відновити повністю.

Через заморозки та карантин, близько 30 відсотків міжміських рейсів скасували. На автовокзалі "Полтава" транспорту небагато, й людей також. Через те, що рейс скасували, дехто очікує наступного маршруту.

"В сторону Оржиці їду, один, яким я часто їздив через Хорол, – скасували, а інший – на 13:05. Їду через Лубни, буду більше маршруту накидати. Так на пів години більше їхати в автобусі, то не зручно трохи", – сказав пасажир Владислав Кайда.

"Я читала, що це може продовжитися до березня. Й на маршруті їде одна-дві людини. Це жахливо. Тому я думаю, краще сидіти вдома в такий мороз", – розказала пасажирка Людмила Шарлай. Водії розповідають, возити пасажирів зараз невигідно, але вирішувати, скасовувати маршрут чи ні, самостійно – не можуть.

"Я виїхав з Харкова з двома пасажирами. Й ті не доїхали до Полтави, далі я не знаю чи будуть люди. А вигідно чи невигідно, їздити потрібно, бо люди тут ні до чого. У людей просто немає грошей, щоб їздити. А вирішуємо не ми", – розповів водій Сергій Овсянко.

"Людей їде мало, бо дуже холодно. Ну і в принципі зараз карантин, то люди нікуди не їдуть. Загалом три-чотири людини", – сказав водій Олег.

"На цей час, в принципі всі напрямки їздять. Тобто транспорт є, але у зв'язку з низькими пасажиропотоком є рейси, що доводиться скасовувати", – сказав заступник директора Олександр Телик. НЧ) Також у "Полтаваавтотранс" повідомили, як стане тепліше, потік міжміський транспорт планують відновити повністю.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення