ДТП з таксі в Полтаві: суд виніс вирок

12 серпня 2021 0
Ольга Семенко
У Полтаві засудили водія вантажівки, який зіткнувся з таксі.

Рік іспитового строку отримав водій, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду на околиці Полтави. Відповідний вирок ухвалив Полтавський районний суд. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 26 квітня 2021 року близько 12:00 на автодорозі М03 Київ – Харків – Довжанський обвинувачений їхав вантажним самоскидом МАЗ у напрямку Полтави. Виїжджаючи з прилеглої дороги, він не дав дорогу водію автомобіля "Mitsubishi Lancer", який рухався головною дорогою Мала Рублівка – Полтава в напрямку Полтави, та допустив зіткнення з ним.

Внаслідок аварії, водій легковика отримав поранення середнього ступеня тяжкості, зокрема закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та закритий перелом п’ясткової кістки зі зміщенням.

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. У суді він власну вину визнав. Йому призначили рік та шість місяців обмеження волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на рік та звільнили від відбування основного покарання з випробуванням. З нього також мають стягнути на користь потерпілого 50 000 грн моральної шкоди.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області