Через підвищення захворюваності на COVID-19, у Полтаві облаштували ще одну лікарню для хворих на коронавірус

17 березня 2021 0
У Полтаві облаштували нове відділення для хворих на коронавірусну інфекцію. В ньому 45 ліжок, з них три – реанімаційні. За перші три дні приймання пацієнтів, заповнені 22 ліжка.

У Полтаві перепрофілювали Центральну районну лікарню для лікування хворих на коронавірус. Для цього облаштували інфекційне відділення на 45 ліжок, три з них – реанімаційні.

Оскільки всі інші відділення працюють, ось тут облаштували спеціальний перехід для працівників інфекційного відділення. За цією решіткою та дверима вже брудна зона.

А пацієнтів заводять через колишню поліклініку. Чекає на госпіталізацію і полтавка Олена Василівна.

– З якого ви міста? – запитали ми.

– З Полтави, – розповіла полтавка Олена Василівна.

– Як почуваєтеся? – Дуже погано, – відповіла жінка. 

45 ліжок – максимальна кількість пацієнтів, яку може прийняти ця лікарня, адже тут продовжують надавати ургентну допомогу за різними напрямками. Станом на ранок 17 березня в лікарні перебувають 22 хворих на COVID-19, серед них є й пацієнти підключені до ШВЛ.

"З підтвердженим коронавірусом у нас половина хворих з Полтави. Ми об’єднали хірургічне з гінекологічним відділення, там є операційна. Й всі умови надання хірургічної допомоги. А терапевтичне відділення об’єднали з неврологічним. Через те, що планова госпіталізація заборонена, потужностей для надання ургентної допомоги у нас достатньо", – розповів головний лікар Центральної районної клінічної лікарні Олег Мехедько.

У Полтаві наразі три міських лікарні приймають пацієнтів з коронавірусною інфекцією. На стаціонарах перебувають 134 людини.

"Ми маємо ковідні гроші, лікарні, які з цим працюють, вони уклали договір із НСЗУ, вони мають можливість купляти скільки потрібно. У лікарнях міста перебуває 134 людини. Місця поки що є, але якщо буде нарощуватися темп, будемо заповнювати, люди мають берегтися", – сказав директор Департаменту охорони здоров’я міста Сергій Котов.

17 березня Полтавська область потрапила до помаранчевої карантинної зони. Знімальна група перебувала на зйомці в лікарні протягом години, за цей час сюди госпіталізували двох хворих, одного з них привезла "швидка".

Олександра Шилова, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення