Призначили позачергові вибори депутатів однієї з міськрад на Полтавщині

15 липня 2021 0
Тетяна Наказненко
Верховна Рада призначила позачергові вибори депутатів Карлівської міської ради.

15 липня Верховна Рада проголосувала за призначення позачергових виборів депутатів Карлівської міської ради Полтавського району. Відповідний проєкт постанови підтримали 263 народні депутати.  

Таким чином, вибори мають відбутися 31 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року до складу Карлівської міської ради обрали 26 депутатів, міським головою став Світлик Петро Михайлович.

7 липня 2021 року міський голова Карлівки звернувся до Верховної Ради України щодо дострокового припинення повноважень депутатів Карлівської міської ради восьмого скликання та з проханням призначити відповідні позачергові вибори.

Він це пояснив тим, що сесії міськради, які він неодноразово скликав, не проводилися через відсутність відповідного кворуму. Остання сесія відбулася 12 березня 2021 року. Як наслідок, не ухвалюють важливі рішення щодо забезпечення життєдіяльності територіальної громади, зокрема, не затвердили план з підготовки регуляторних актів на 2021 рік, а також не розглянули понад 1300 заяв громадян щодо земельних питань тощо.  

Центральна виборча комісія з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії має визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів депутатів Карлівської міської ради.