На місці "Книжкового ринку" незабаром почнуть будувати офісне приміщення

29 вересня 2021 0
Полтавський книжковий ринок от-от припинить свою роботу. Одну частину підприємців розмістять за рибним павільйоном на центральному ринку, а інших розташують на території речового ринку. Розпочати будівництво планують вже 10 жовтня.


На місці "Книжкового ринку" будуть будувати офісне приміщення. Зараз на місці демонтують останні конструкції.


Три місяці нас марудять, вже воно набридло все це, сказала продавчиня.
Коли ви маєте звідси виїхати? запитала журналістка.
З 20 вересня мали переїхати, але пішли на попуск й залишили, – сказала продавчиня.
Сказали, що ринок розігнали, то які можуть бути люди? Люди навіть не знають де можна придбати книжкову продукцію",сказала підприємиця.

"Зараз зрізають всі кіоски й паралельно їх перевозять на нове місце, там відбувається монтаж. Всім вистачить міста, працюють ті, хто хочуть. От вони тут повиставляли свої лавки", – сказав директор "Книжкового ринку" Євген Павлович.

Одну частину підприємців розмістять за рибним павільйоном на центральному ринку, тут уже відбувають робити з монтажу кіосків. Наймані працівники кажуть, що роботи завершать через тиждень.

"Залишилося підлогу зробити й плитку покласти й метал доробити", – сказав найманий працівник Сергій Пензель.

Другу частину підприємців розташують на території речового ринку.

"Знаю, що будуть тут книжки, знаю, що до нас переїдуть з тієї площі. Люди питають, цікавляться. Сьогодні жіночка одна приходила, казала, що хочу дитячі книжечки купити. Для чого ж воно буде пустувати, якщо можна зробити щось на користь людям", – розповіла продавчиня Валентина Браїлко.

Територію підприємці "Книжкового ринку" обрали самостійно, розповів директор КП "Полтава-Серсів".

"У них була найголовніше вимога – це вони не хотіли переїжджати в інше місце. Вони розглядали тільки центральну частину нашого міста. Як мені стало відомо з засобів масової інформації, то вони вибрали речовий ринок. Й зараз мені повідомили, багато підприємців будуть переїжджати туди", – сказав начальник КП "Полтава-Сервіс" Денис Поліщук.

Компанія, яка будуватиме офісні приміщення на території книжкового ринку "Стандарт-Буд". Там повідомили, що спочатку домовилися, аби підприємці залишили територію 1 вересня, але вони попрохали попрацювати ще, бо розпочинався новий навчальний рік й був попит на книжки.

"Після того, як 20 вересня спливло, вони прийшли ще раз і кажуть, що ви тут активну фазу робіт не почали, можна ми тут ще будемо продавати. І саме через це вони перебувають там, але торгують уже не з кіосків, а з власних авто", – сказав представник компанії "Стандарт-Буд" Володимир Трегуб.

У компанії забудовника повідомили, що зобов'язалися допомогти безкоштовно з переїздом підприємців. Й доки триває демонтаж старих та монтаж нових конструкцій, продавці можуть лишатися на книжковому ринку. Розпочати будівництво планують вже 10 жовтня.