Полтавський художник з інвалідністю малює прості та яскраві картини

17 березня 2021 0
Полтавський художник малює картини, що підіймають настрій. Чоловік має днози епілепісія та інтелектуальні порушення, але це не заважає творити та влаштовувати виставки не тільки в Полтаві, а й в Китаї. З творчістю художнику допомагає його родина.

На стінах малюнки та нагородні грамоти, у квартирі де мешкає художник Олексій Гаврилов, для занять творчістю є окрема кімната. Олексію 42 роки, чоловік має два діагнози: епілепсія та інтелектуальні порушення, але це не завада для малювання. Найбільше Олексію подобається відтворювати речі, які чоловік бачить у повсякденному житті.

"Це будинки, квіти, тролейбуси, автобуси, поліційні машини. Подобається все що бачу, що бачу, те й малює", – розповів художник Олексій Гаврилов.

Сестра Олексія Катерина допомагає з його творчістю. Доки жінка якийсь час жила в Китаї влаштувала там виставку робіт брата, бо далеко від дому зрозуміла, що прості, але яскраві малюнки лікують.

"Для мене його картини дуже живі, це те, чого нам не вистачає у житті, вони такі прості без спеціальних структур. Але там є певні перехрестя колів, які навіть мої друзі художники дуже цінують. Кажуть, як він так підбирає цей колір до цього. І мені здається в цьому цінність", – розповіла сестра художника Катерина Гаврилова.

"У мене вийшла квітка. Додав я три шари фарби: синій, білий, червоний, і ще пагінці додав. Я малюю допізна, аж до ночі", – сказав художник Олексій Гаврилова.

У дитинстві Олексій пережив клінічну смерть.

"Людина, коли залишається по той бік життя, вона переходить в інший вимір, і коли людина повертається, вона не може повернутися такою. Вона повертається зміненою, вона повертається світлою душею", – додала сестра художника Катерина Гаврилова.

У мистецькій кав'ярні Полтави наразі відбувається виставка робіт Олексія Гаврилова, де кожен охочий може ознайомитися з малюнками художника.

Тамара Мордик, Сергій Чорномаз, PTV Полтавське Телебачення