До умовного терміну засудили водія легковика, який на Полтавщині скоїв смертельну ДТП

16 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
Засудили студента Полтавського державного аграрного університету, який керуючи легковиком, скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду.

Рік іспитового строку призначив Лубенський міськрайонний суд водієві, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, 8 жовтня близько 14:20 водій автомобіля "Skoda Fabia", який є студентом третього курсу Полтавського державного аграрного університету, рухався 189 км автодороги Київ – Харків – Довжанський у Лубенському районі. Розвертаючись в установленому для цього місці, 22-річний хлопець не надав перевагу в русі та зіткнувся з легковиком "BMW 4301", який їхав в сторону Полтави.

У результаті аварії, пасажирка "Skoda Fabia" отримала тяжкі тілесні ушкодження, від яких померла у лікарні.

Дії водія цієї ж автівки кваліфікували за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

У суді обвинувачений свою вину у вчиненні правопорушення визнав повністю, йдеться у тексті вироку.

Таким чином, йому призначили покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на два роки. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України хлопця звільнили від призначеного основного виду покарання з іспитовим строком.

На користь держави з нього мають стягнути 4 805 грн за проведення п’яти судових експертиз.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області