Під Полтавою чоловік намагався зарубати жінку сокирою

16 грудня 2021 0
У селищі Івонченці чоловік вдарив жінку сокирою по голові. Потерпілу у тяжкому стані доставили до лікарні. Нападника вже затримали. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.



Напередодні у селищі Івонченці чоловік вдарив жінку сокирою по голові та втік. Потерпіла отримала травму, у тяжкому стані її доставили до лікарні.

Вхід до двору відкритий. Місцеві жителі говорять, що ймовірно чоловік зайшов на територію саме звідси. Потім він зайшов за ріг та напав на жінку біля будинку.

Тепер місцеві жителі бояться, що до їхніх дворів теж можуть залізти.

"Чув, що жінку зарубали. Чутки ходять, що психлікарню розпускають і випустили різних людей, алкоголіків", – розказав місцевий житель Юрій Юрійович.

"У нас люди панікують, у багатьох діти. Ворота відчинені й все може статися.

Ми нічого не знаємо, побачили поліцію і вибігли, дізнатися, що там.

У нас стали лазити по домах, щось крадуть. Постійно лазять, люди в паніці",
– сказала місцева жителька Алла Анатоліївна.

"Вчора був інцидент. Вдарили по голові. Це сталося у дворі",
– розказав свідок Віктор Миколайович.

Потерпіла наразі перебуває у реанімації обласної лікарні.

"Хворій провели ургентно-хірургічне втручання. На даний час її стан тяжкий. Вона перебуває в реанімації нейрохірургічного відділення. Проводиться терапія і чекаємо стабільного стану пацієнтки", – додав виконувач обов'язків завідувача нейрохірургічного відділення Полтавської обласної лікарні Андрій Нос.

Слідчі встановили та затримали чоловіка причетного до замаху на вбивство. Ним виявився 63-річний місцевий.

"Працівникам поліції вдалося встановити особу, причетну до правопорушення та затримати його у порядку статті 208 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення даній особі про підозру та обрання йому запобіжного заходу", – зазначив речник Національної поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

У Київському районі міста, де стався інцидент, криміногенна ситуація в порядку, зазначив голова ради.

"У нас хороша ситуація, наскільки мені доповідає начальник поліції. Все контрольоване. У нас є громадські формування, їх вісім. Вони закріплені по території. І мобільно з’являються увечері й під час свят", – зауважив голова Київської районної ради Полтави Сергій Синягівський.

А чоловіку, який скоїв замах на вбивство жінки загрожує від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.