Як тренуються найкращі бійці змішаних єдиноборств

01 жовтня 2021 0
У Полтаві понад 80 хлопців та дівчат у клубі One team Poltava вчаться змішаним єдиноборствам. Усі вони учасники різного рівня змагань: від Чемпіонатів світу до турнірів на рівні країни. Тренуються спортсмени шість днів на тиждень.

 




Чемпіони світу, Європи та України. Саме ці хлопці та дівчата представляють країну та область на змаганнях зі змішаних єдиноборств.

Кожен з них тренується шість днів на тиждень та має два тренування на день.

"Перше тренування біг, а потім турніки. Потім обідаємо, відпочиваємо та йдемо на вечірнє тренування", – розказав боєць клубу One team Poltava Сергій Козюра.

Перед змаганнями навантажень ще більше.

"Ми багато чого робимо, багато різних вправ, дуже все тяжко", – розповів боєць клубу One team Poltava Володимир Щербань.

Кожне тренування розпочинається з розминки. 
Потім виконують парні вправи. 

"Ліниві нічого не досягають, щоденні тренування, потрібен режим", – сказала боєць клубу One team Poltava Ольга Голинська.

Також відпрацьовують ударну техніку.

"Я до цього клубу займалася іншими бойовими мистецтвами. Коли я прийшла сюди, тут з’явилася "ударка". Зараз мені легше боротися, ніж в "ударці", але в "ударці" я теж не промах", – розповіла боєць клубу One team Poltava Анна Нарєжная.

Завершують тренування роботою на снарядах.

"Тренер нас вже більше навантажує в кінці тренувань. Ще втомився за все тренування.

На тренуваннях все більш жартівливо, а коли готуємося до змагань, то все серйозно", – поділився боєць клубу One team Poltava Тимур Кірагосьянц.

Всього у клубі тренуються близько 80 бійців. Від наймолодших, яким по 4 роки, до найстарших.

– В чому секрет успіху? – запитали ми.
– Багато працювати, не випадати з режиму, – розказав боєць клубу One team Poltava Георгій Дудка.

З останнього Чемпіонату України з бойового самбо бійці привезли шість золотих, чотири срібних та шість бронзових нагород.

"Від того, що ви робите, ви маєте отримувати задоволення. Якщо не отримуєте задоволення, то воно того не варте.

Ми одна команда, ми одна велика спортивна сім’я. Я кожного з них поважаю, за те, що вони працюють на тренуваннях і намагаються стати кращою версією себе вчорашнього", – сказав Ігор Онопрієнко, тренер клубу One team Poltava, керівник Федерації бойового самбо Полтавщини.

Серед вихованців клубу майстри спорту з ММА, бойового самбо, інтернаціональні чемпіони серед професіоналів. І наразі спортсмени готуються до чергового Чемпіонату Європи.