Полтавці очікують своєї черги в ізолятор по чотири години

26 жовтня 2021 0
Хворих, які мають симптоми застуди, приймають тільки через ізолятор, де у пацієнта мають взяти тест на коронавірус. Але зараз, в період зростання захворюваності, й черги до лікарів стають більшими.






У полтавських лікарнях черги в ізолятори подекуди складають по 20 і більше людей. Чекати доводиться по чотири години. У поліклініці №3 одного пацієнта приймають 30 хвилин.

"Від 10-ї години й до теперішнього часу, я ще не була на прийомі".

"Вчора вона просиділа шість годин, потрапила на прийом, зробила рентген і знову на повторний прийом. І вона вже просиділа чотири години, і це людина сидить із запаленням легень. В неї двосторонню пневмонію просвітили", – сказала Тетяна Вишняк.

"Те, що довго це довго. Але що роботи, вони роблять свою роботу. За цей час, що я сиділа, тут було кварцування", – сказала пацієнтка Олена М'якенька.

Вхід до цієї лікарні для хворих та здорових пацієнтів один, не всім пацієнтам це до вподоби.

"Це не вихід з положення, що вони тут сидять. Треба аби окремо, або кабінет, або коридор десь виділити", – розповіла пацієнтка Тамара Наконечна.

"Для того, аби вони мінімально перетиналися, у нас вхід на два крила, праве крило й ліве крило. Сюди йдуть ті, хто в ізолятор, решта пацієнтів, хто без ознак, йдуть на ліве крило. Вважаючи, що у нас працюють два ізолятори, у дві зміни. Лікарі працюють з великим навантаженням", – повідомила заступник директора з медичного обслуговування населення центр ПМСД №3 Лариса Величко.

У поліклініці №1 черги в ізолятор також є. Тому краще записуватися через реєстратуру, або сімейного лікарня, бо в іншому випадку чекати доведеться довше.

"Треба записуватися – це по-перше. А у нас, наприклад, чоловік захворів на коронавірус, і у мене коронавірус. Й не можна потрапити тільки за записом. Ми стояли години дві, а може й три. От жінка з 8-ранку сиділа, вона ж не потрапила. Її не пустили, й вона перед нами пішла", – сказала полтавка Ірина Кадашова.

"В черзі вже півтори години сиджу. Але тут черга є хто за записом, і хто не за записом. Я, наприклад, не по запису, тому так довго й чекаю", Наталія Лаврик.

Лише сьогодні у закладі виявили 117 хворих на коронавірус.

"В наших закладах на кожній амбулаторії розгорнуті ізолятори, щоб уникати черг. Люди згідно з записом приходять на тестування. Але лікарі працюють з дуже великим перенавантаженням, буває що по дві зміни", – сказав головний лікар центру ПМЦД №1 Віталій Павленко.

Всіх пацієнтів, які мають симптоми хвороби, приймають в ізоляторі та проводять тестування на коронавірус. Позитивний тест приходить у 90 відсотків випадків.