Пожежа в екскінотеатрі Котляревського: судитимуть директора товариства, у користуванні якого перебувало приміщення

04 липня 2022 0
Яніна Климань
Пожежа у колишньому кінотеатрі Котляревського: до суду скерували обвинувальний акт стосовно директора товариства, яке використовувало будівлю.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пожежі у приміщенні колишнього кінотеатру ім. І. Котляревського завершили. Обвинувальний акт стосовно директора товариства, яке використовувало будівлю, Полтавська окружна прокуратура передала до суду.

За даними слідства, директор не виконав рішення судів про повернення приміщення Управлінню майном комунальної власності міста Полтави. Йдеться про рішення Господарського суду Полтавської області від 18 та 23 квітня 2019 року, постанови Східного апеляційного господарського суду від 22 та 31 липня 2019 року, постанову Верховного суду від 11 грудня вказаного року.

Окрім цього, допустили порушення вимог пожежної та техногенної безпеки, що спричинило виникнення та поширення пожежі у приміщенні, унаслідок якої Полтавській територіальній громаді завдали понад 30 млн грн збитків. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Обвинуваченому інкримінували порушення встановлених законодавством вимог пожежної та техногенної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно майнову шкоду в особливо великому розмірі, та умисне невиконання рішення і постанови суду, що набрали законної сили, вчинене службовою особою (ч. 2 ст. 270 та ч. 2 ст. 382) Кримінального кодексу України.