На що звернути увагу, обираючи готові страви у супермаркеті

30 грудня 2021 0
Завтра Новий рік, а це означає, що полтавці вже починають готувати страви на святковий стіл. Хтось готує сам, а дехто обирає вже готову їжу з супермаркету.





Напередодні Нового року зріс попит на готові страви у супермаркетах. Люди чекають черги у відділах кулінарії, аби поласувати готовими салатами олів'є або куркою гриль. Однак перед покупкою варто звернути увагу на колір та консистенцію страви. Продукт не має бути обвітреним, а консистенція повинна відповідати звичному вигляду страви.

"Я стою в черзі й буду зараз купувати салати всі оці, які тут є. Ми вже років п'ять мінімум, купуємо, їмо і всі живі здорові. Домашнє є домашнє, тут видно, що коли готувати, то це був великий розмір, і рецепт був стандартний і людина, яка готувала страву, не могла приготувати так смачно, як вдома", – розповів полтавець Олександр Прохорець.

"Я довіряю, бо тут спеціалісти працюють і перевіряють, так що я думаю, що все добре", – сказала полтавка Наталія Дружинець.

"Зараз ось на Новий Рік вирішив взяти. Олів'є хочу взяти й шубу", – розповів полтавець Леонід Бабійчук.

"Зазвичай дивлюся на кількість, якщо ще багато страви й видно, що ще свіже, то можна брати", – сказав полтавець Роман Іванина.

А дехто до відділу кулінарії ставляться скептично, тому й на новорічний стіл готувати страви будуть самостійно.

"Ти не бачиш з чого це готується, і не можеш бути впевнений в тому, що ці продукти були якісними та свіжими. Зазвичай існує стереотип, що це готують з продуктів, в яких закінчується термін придатності", – розповів полтавець Сергій.

"Я готую сама. Я готую різдвяний кекс, я роблю це за тиждень, щоб на Різдво він був готовий. Я домогосподиня, тому можу собі дозволити, аби готувати сама", – сказала полтавка Наталія Губенко.

"Якщо воно ззовні здається смачним, то ми його беремо й не додивляємося. Терміни придатності треба завжди перевіряти. А курочка, це такий продукт, який можна запанірувати в спеціях, засмажити й ти до кінця не знатимеш, чи воно якісне чи ні", – розповіла полтавка Анна.

У цьому супермаркеті розповідають, що перед святами попит на готові страви серед полтавців зростає. Й кухарі на відділі кулінарії ледь встигають догодовувати нові страви.

Тут готують кожного дня зранку й до 15-ї години. Кажуть, що їжі майже не залишається.

"У нас дуже популярна індичка, салати також. Більше почали брати, дівчата готують. У нас зараз 12-та година, а ми вже другий раз олів'є догодовуємо, тому що розбирають, зазвичай беруть по кілограму, по пів кілограми", – сказала працівниця супермаркету Юлія Гарнишева.

Якщо будете купувати страви на Новорічну ніч, робити це варто 31 грудня й бажано ближче до святкування.

"Перш за все, хочу звернути вашу увагу, що салати за правилами санітарними повинні продаватися незаправленими. Але ми бачимо, що продають їх заправленими, зокрема майонезами. Термін зберігання таких салатів у холодильнику не більше ніж 24 години", – повідомила кандидатка технічних наук, товарознавиця ПУЕТ Аліна Ткаченко.

Є й продукти, які на думку експерта не варто купувати у кулінарії взагалі.

"Чого я категорично не рекомендую купувати, це страви з творогу, тому що як показує практика, молочні продукти, вже коли вони підходять до свого терміну, або взагалі можуть бути зіпсовані, з них починають готувати кулінарні страви. Отруєння саме з тваринних продуктів: це м'ясні, рибні та молочні – це найсильніші отруєння", – додала кандидатка технічних наук. ПУЕТ.

Тож не соромтеся запитати у продавця, з чого приготували страву та який час приготування, аби святкування було тільки з приємним присмаком.