У Полтаві попрощаються із прикордонником Олександром Кравченком, який загинув під час артобстрілу

25 липня 2023 0
Яніна Климань
На Харківщині під час артобстрілу загинув 52-річний молодший сержант. До війни чоловік працював водієм швидкої допомоги.

26 липня о 10:00 у Полтаві біля Свято-Успенського кафедрального собору відбудеться прощання з полеглим молодшим сержантом Олександром Кравченком. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Олександр Миколайович народився 12 листопада 1970 року в місті Ворошиловград Луганської області. Проживав у селі Миколаївка Полтавського району.

Строкову військову службу воїн проходив у 1988-199 роках та пройшов навчання в навчальному центрі військово-повітряних цілей
дальньої авіації військовій частині А 23 423.

Олександр працював водієм швидкої допомоги у Василівській амбулаторії загальної практики - сімейної медицини центру первинної медичної допомоги Мачухівської сільської ради.

На військову службу по мобілізації до лав Збройних сил України чоловік був призваний 9 лютого 2023 року Полтавським районним територіальним центром комплектування та проходив службу в новоствореному підрозділі в складі Державної прикордонної служби України, в 15-тому мобільному прикордонному загоні "Сталевий кордон".

Проходив службу на посаді: інспектор прикордонної служби другої категорії - водій другої групи мінометів вогневого відділення другого відділу прикордонної служби другої прикордонної комендатури швидкого реагування військової частини 1551.

22 липня 2023 року в районі населеного пункту Миколаївка Чугуївського району Харківської області, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу, боєць загинув.

В Олександра залишилася дружина, дві доньки та три старші сестри.