У Полтаві відкрили меморіальні дошки полеглим воїнам Володимиру Чернишу та Сергію Іваненку

Вчора 0
Яніна Климань
На фасаді полтавської гімназії встановили меморіальні дошки солдату та молодшому сержанту, які загинули на Донеччині.

3 жовтня у Полтаві на фасаді гімназії № 18 відкрили меморіальні дошки загиблим випускникам, однокласникам, захисникам Володимиру Чернишу та Сергію Іваненку. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Володимир Вікторович Черниш – солдат Збройних Сил України, служив на посаді водія стрілецької роти. Загинув 10 вересня 2023 року в населеному пункті Андріївка Бахмутського району Донецької області.

За час військової служби нагороджений відомчими та почесними відзнаками.

Згідно з наказом Головнокомандувача Збройних Сил України від 5 жовтня 2023 року № 2317 відзначений нагрудним знаком "Золотий хрест".

Указом Президента України від 1 травня 2024 року №256 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).


Сергій Миколайович Іваненко – молодший сержант, служив на посаді командира стрілецької роти 116-ї окремої механізованої бригади. Загинув 10 листопада 2023 року поблизу населеного пункту Авдіївка Донецької області.

Указом Президента України від 12 лютого 2024 року №75 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Фото: Полтавська міська рада