У Полтаві відкрили меморіальну дошку загиблому воїну Андрію Коваленку

13 вересня 2024 0
Яніна Климань
На фасаді полтавської школи встановили меморіальну дошку командиру стрілецького взводу, який поліг на війні.

13 вересня на фасаді Полтавської загальноосвітньої школи I-III ступенів №29 відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику випускнику 2006 року Андрію Коваленку. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Молодший лейтенант Андрій Андрійович Коваленко боротьбу за незалежність України почав ще у 2015 році у складі 1-го батальйону охорони 101-шої окремої бригади. За рік служби в зоні АТО, неодноразово був відзначений командуванням грамотами за ініціативність, сумлінне виконання обов’язків.

У перший день повномасштабного вторгнення став до лав Збройних сил України, долучившись до 116-тої окремої бригади територіальної оборони.

Брав участь у важких боях під Соледаром та Мар’їнкою. Андрій проявляв ініціативність на полі бою, вивчав нові технології ведення війни, вправно керував розвідувальними дронами і ділився досвідом з побратимами. Завдяки своїй хоробрості під час повномасштабної війни отримав посаду командира стрілецького взводу.

4 грудня 2023 року наказом Головнокомандувача Збройних сил України нагороджений почесним нагрудним знаком "Срібний Хрест". Але отримати нагороду за життя Андрій не встиг.

Він загинув 7 грудня, відбиваючи атаку окупантів, взявши бій на себе, тим самим прикривши побратимів.

Фото: Полтавська міськрада