Як вакцинованим пенсіонерам отримати смартфон від держави

09 лютого 2022 0
Українцям віком від 60 років видаватимуть телефони за новою програмою "ЄСмартфон". Для цього пенсіонер має бути двічі вакцинованим від коронавірусу. Видавати смартфони пенсіонерам планують вже цієї весни.





Кожен українець віком від 60 років отримає від Держави смартфон. Для цього пенсіонери повинні пройти повний курс вакцинації. Більшість полтавців вже очікують на подарунок.

"Щоб дивитися програми, в інтернет заходити. Де вони? Де ті телефони? Та їх не будуть видавати. Грошей немає. Треба 17 мільярдів, щоб купити. А де їх взяти?" – зауважив полтавець Петро Миколайович.

"Я не проти отримати, у мене поганенький", – сказала полтавка Ульяна Харламіївна.

"Тільки коли дадуть і чи дадуть", – додала полтавка Людмила Миколаївна.

"Щоб бути у прогресі. Зі всім світом. Інтернетом, щоб користуватися. Записати онлайн у лікарню на прийом, там "Дія" є", – зазначив полтавець Олександр Костянтинович.

Дехто з полтавців на новий телефон не розраховує.

"Я не буду отримувати, дякую. Вважаю, що він мені не потрібен. Вже є".

"Обійдуся без телефону. У мене є кнопковий. Мені досить його. Я вже погану бачу, після інсульту", – відповіла полтавка Олександра Митрофанівна.

Купувати смартфони для пенсіонерів будуть за кошти платників податків.

"Це реалізувати організаційно важко, ефективність витрачання коштів нульова або від'ємно. Це дурість. Хочете зробити подарунок, так перерахуйте їм по тисячі гривень. Ми сумніваємося чи це не шлях до голосування через "Дію" через смартфон. І звичайно такого голосування не визнають, бо його легко підтасувати", – зазначив політолог Віктор Бобиренко.

Найдешевші смартфони коштують від трьох до п'яти тисяч гривень.

"Це середня цінова категорія, яку обирають люди 60+. Найпопулярніша модель та, яка підтримує безконтактну оплату. Бо люди, отримують тисячу гривень від Держави. Таким чином люди зможуть розрахуватись безконтактно. Це дуже зручно та функціонально", – розповів заступник директора магазину техніки Юрій Іванченко.

Безкоштовні смартфони зможуть отримати вісім з половиною мільйонів українців.

Видавати смартфони пенсіонерам планують вже цієї весни, для цього їм потрібно встати в чергу у квітні.

"Є пенсіонери дуже молоді, які вже вміють користуватися і мають смартфони, а є люди старшого віку, за 80, які теж хочуть долучитися. Люди зацікавлені, особливо, коли багато, хто хоче витратити тисячу на ліки. Зараз це актуально", – прокоментувала керівниця проєкту "Університет третього віку" ПУЕТ Інна Чайка.

Наразі пенсіонери можуть витратити кошти за вакцинацію на ліки, книжки, подорожі Україною, а також відвідування спортзалів, кіно та театрів.