ЄС виключив Україну з переліку країн "зеленого списку"

09 листопада 2021 0
Олена Кулага
Рада Європейського союзу затвердила рішення про виключення України із "зеленого списку" для подорожей.

Європейський Союз виключив Україну з "зеленого списку" безпечних з точки зору поширення COVID-19 країн. Це рішення вступило в дію 9 листопада, повідомляє BBS.

Перебування у "зеленому"переліку означає, що ЄС рекомендує своїм членам скасувати обмеження на необов'язкові (туристичні) подорожі для громадян цих країн. Тепер є рекомендація обмежити такі поїздки.

"Після виключення України з "зеленого списку" ЄС тотального закриття кордонів Євросоюзу не буде. Це рекомендація, а фінальні рішення ухвалюватиме кожна окрема країна ЄС", – повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у "Twitter".

Рішення можуть  переглянути під час наступного оновлення списку, у разі якщо епідемічна ситуація в Україні покращиться. Остаточне рішення про дозвіл чи обмеження того чи іншого типу поїздок громадян України кожна держава член ЄС ухвалюватиме самостійно.

Євросоюз ухвалює перелік країн "зеленої зони" на основі чітких регуляцій, спираючись на епідемічні показники захворюваності на COVID-19. Єврокомісія оновлює цей перелік що два тижні.

фото:epravda.com.ua