Потрійна ДТП на Полтавщині: засудили водія легковика

06 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
Восени 2020 року на автодорозі Полтава – Олександрія сталася потрійна ДТП, у результаті якої двоє осіб зазнали поранень. Винуватцю аварії призначили умовний термін.

Рік іспитового строку призначили чоловікові за скоєння дорожньо-транспортної пригоди з потерпілими. Відповідний вирок виніс Новосанжарський районний суд. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Так, у вироку йдеться, що 26 листопада 2020 близько 7:00 водій "Volkswagen Passat" на 21 км + 400 м автодороги Полтава - Олександрія поблизу села Ганжі Новосанжарської тергромади змінив напрямок руху ліворуч, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з легковиком "Daewoo Matiz" та автомобілем" Dacia Logan", що рухалися у зустрічному напрямку.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди, згідно з висновком судовомедичної експертизи, водій "Daewoo Matiz" отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Також, внаслідок аварії, пасажир, який сидів на передньому сидінні цього ж легковика, зазнав тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні злочину визнав повністю.

Потерпіла в суд не з’явилася, однак, зазначила, що претензій до обвинуваченого не має. Просила суворо не засуджувати та обрати покарання не пов'язане з реальним позбавленням волі. Інший потерпілий вказав те саме.

Таким чином, чоловіка визнали винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху,  якщо вони заподіяли тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, та призначили три роки позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Утім, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування покарання з випробуванням.

З нього також мають стягнути на користь держави в особі Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України  3269 грн витрат на залучення експерта для проведення судових експертиз.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області