Чи впускають полтавців у вбиральні закладів харчування

21 липня 2021 0
Після 20.00 в центрі Полтави зачинені всі комунальні громадські вбиральні. Додаткових туалетів встановлювати поки не планують. Тому єдиним виходом залишаються заклади громадського харчування, однак впускають полтавців не всюди.




На майже триста тисяч населення Полтави в місті лише кілька громадських вбиралень. Але з настанням темряви потрапити в них неможливо. Тож, відкритими залишаються тільки заклади громадського харчування.

"Ми пускаємо. Приходить багато дітей та мам. Вони всі з великими очима питають чи можна це зробити. Для нас це не проблема, тому звичайно пускаємо", – розповіла хостес Анастасія Корнієнко.

"Такі випадки бувають. У нас все по-людськи, наприклад, якщо люди на екскурсії або людина приходить з нормальними намірами, то все без проблем", – сказала офіціантка Катерина Дружко.

"Якщо людина не є нашим відвідувачем або покупцем ми із задоволенням пускаємо в туалет. Тому що, розуміємо, що іноді в підземному переході може бути зачинено й немає просто куди дітися", – відповіла бариста Маргарита Подхоженко.

Однак, в інших закладах від відповіді утримувалися. Хоча згідно із законом "Про захист прав споживачів" будь-які громадські заклади зобов'язані впускати у вбиральню людей у разі потреби.

"Якщо ви заходите в приміщення, нібито маєте намір придбати якусь продукцію до того, як сходити у вбиральню, фактично ви набуваєте статус споживача. А якщо споживачу відмовляють, то це може потягнути немаленькі штрафи від Держпродспоживслужби, якщо така скарга буде", – наголосила адвокатка Наталія Гнатуш.

А ось комунальних туалетів у Полтаві лише три.

Перший розташований у Петровському парку. Другий – поблизу Свято-успенського собору, а третій – у парку "Перемога". Однак, відкриті вони лише до 20 години.

Додаткові вбиральні встановлювати в парках поки не планують, а ось графік роботи громадських вбиралень можуть переглянути.

"Поки таке питання не розглядали, але обов’язково розглянемо. А додаткові ми встановлювати не можемо, бо в нас їх просто немає", – відповів директор КП "Декоративні культури" Сергій Сілаєв.

Якщо ж у закладі Вам відмовили, а іншого місця немає. То не поспішайте бігти під дерево. Адже за це передбачений штраф у розмірі від 51 до 120 гривень.