З 9 грудня розширили перелік професій, для яких щеплення проти Covid-19 є обов'язковим

09 грудня 2021 0
Олена Кулага
МОЗ збільшило перелік професій, для яких щеплення від коронавірусу є обов'язковим.

З 9 грудня набув чинності указ Міністерства охорони здоров'я України про розширення переліку професій, представники яких зобов’язані вакцинуватися від Covid-19. Згідно з наказом, до освітян та працівників центральних та місцевих органів влади, на період дії карантину, додалися співробітники:

  • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;
  • підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4.03.2015 року № 83.

Нещеплених працівників мають відсторонити від роботи без збереження заробітної плати до того часу, поки вони не вакцинуються. Ті з них, хто мають абсолютні протипоказання, не підлягають обов'язковій вакцинації.

Нагадаємо: раніше в Україні зобов'язали вакцинуватися проти коронавірусу працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.