На Полтавщині затримали правоохоронця, який хотів притягнути до відповідальності невинного

05 вересня 2022 0
Дар'я Жученя
Кременчуцькому правоохоронцю, який намагався притягнути до відповідальності невинну особу, загрожує до 10 років позбавлення волі.


Державне бюро розслідувань затримало правоохоронця із Кременчука, який намагався притягнути до відповідальності невинну особу. Про це повідомили у Територіальному управлінні ДБР у Полтаві.


Правоохоронець розслідував незаконну вирубку лісу на території Кременчуцького району. Чоловік почав психологічно тиснути на свідка, аби той знайшов людину, яка б узяла на себе провину за незаконну вирубку дерев.

За мету правоохоронець мав покращення показників своєї роботи. Свідкові пообіцяв, що у разі співпраці, він швидко направить матеріали до суду, а покарання буде у вигляді штрафу.

ДБР затримало слідчого після того, як він повідомив про підозру невинній людині.

Правоохоронцю повідомили про підозру за ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України (Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності). Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, що житель Хорольської громади пропонував неправомірну вигоду поліціянтові у розмірі 17 тисяч гривень, за це йому повідомили про підозру.