Вперше після початку пандемії відкрили Сорочинський ярмарок

17 серпня 2021 0
Сьогодні офіційно відкрили Сорочинський ярмарок-2021. Ціни на одяг та прикраси підвищилися приблизно на 10 відсотків. Однак деякі продавці навпаки знизили ціну на сувенірну продукцію. Гуляння проходитимуть до 22 серпня.




Гучні гуляння, автентичні сорочки на кожному кроці та український колорит. Після річної перерви відкрили Сорочинський ярмарок.

Захід відбуватиметься з 17 по 22 серпня. Сюди, як зазвичай, традиційно приїздять гості з різних куточків світу, а також майстри, продавці й підприємці з усієї країни.

Від входу вже продають українське вбрання: сорочки, сукні та прикраси. Ціна на одяг у порівнянні з позаминулим роком зросла приблизно на 10 відсотків.

"Петриківський розпис. Розробляли самі. Є в різних кольорах. Можна пари або для сім'ї придбати, діткам робимо також. Вносимо собівартість, якщо подорожчала сировина, то трішки й піднялася ціна. Але не дуже, бо розуміємо, що локдаун", – сказала продавчиня.

Продавці жаліються, що через карантин покупців стало менше. Через це деяким навіть довелося знизити ціну на товар приблизно на 50 гривень.

"Слабо, відкриття сьогодні. Перший день, мало бути багато людей. Криза ця, пандемія", – зауважив продавець Михайло Щербань.

Трохи далі – бублики, медові напої, варення з шишок, віночки та інші сувеніри. За українськими глечиками з Кривого Рогу приїхала пані Людмила.

"Придбали сувенір – глечик, будемо пити з нього молоко. За 140 гривень, геть недорого і дуже гарно", – розповіла гостя заходу Людмила Миколаївна.

На ярмарок також приїхав голова Верховної Ради України. З приводу дороги до Полтавщини сказав наступне.

"Зранку виїхали з Києва, приїхали. Загальна дорога в гарному стані. Тут, поки до Вас їхали колеги трохи скаржилися. Кажуть, що бувала й краща. Дійсно є проблеми, але все потроху. Одразу все, на жаль не можна зробити", – розказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

І за традицією Сорочинський ярмарок не обійшовся без концерту та вистави за творами Миколи Васильовича Гоголя. Триватиме ярмарок з 17 до 22 серпня.