Депутат Євген Дикань планує отримати групу інвалідності, аби уникнути покарання

14 вересня 2022 0
Депутат Полтавської міськради хоче отримати інвалідність, щоб отримати право на перетин кордону, що допоможе уникнути можливого покарання.

14 вересня має відбутися засідання Полтавської МСЕК, яка встановить наявність чи відсутність інвалідності у депутата Полтавської міської ради Євгена Диканя. Як повідомляє інтернет-видання "Полтавщина" з посиланням на джерела з правоохоронних органів, це потрібно обвинуваченому як пом’якшувальна обставина.

Правоохоронці вважають, що отримання статусу особи з інвалідністю дозволить депутату розраховувати на пом’якшувальну обставину під час вироку. Суд повинен врахувати інвалідність, як обставину і тоді напрямок подальших судових засідань може змінитися.

Але головна функція такого статусу — право на перетин державного кордону, щоб уникнути можливого покарання.

Нагадаємо, 2 вересня 2021 року в Полтавській міськраді на хабарі в розмірі $5000 правоохоронці затримали депутата Євгена Диканя та начальника управління з питань містобудування та архітектури Миколу Шевельова.

4 вересня суд обрав запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою із можливістю внести заставу в розмірі 681 000 грн.

Згодом СБУ оприлюднилазапис телефонних розмов між депутатом та підприємцем, з якого вимагали хабар.

В грудні 2021 року обвинувальний акт стосовно депутата на начальника управління Полтавської міської ради передали для розгляду до Октябрського районного суду Полтави.

фото: зі сторінки Євгена Диканя у Фейсбуці