СБУ оприлюднила докази хабарництва депутата та посадовців Полтавської міської ради. ВІДЕО

20 жовтня 2021 0
Тетяна Наказненко
Служба безпеки України опублікувала відео з доказами вимагання депутатом та посадовцями Полтавської міськради неправомірної вигоди у підприємців.





Служба безпеки України оприлюднила аудіозапис, що підтверджує отримання депутатом Полтавської міськради неправомірної вигоди. Зокрема, є зафіксовані зустрічі фігурантів провадження із підприємцем, від якого вимагали неправомірну вигоду. Серед іншого, на записах видно як:

- депутат пояснює, що за його вказівки створюються штучні перешкоди для місцевих підприємців;

- депутат дає вказівки чиновникам пришвидшити видачу дозвільних документів;

- депутат описує механізм, як йому передати хабар;

- посередниця телефонує депутатові й повідомляє про отриманий хабар.  

Нагадаємо, правоохоронці викрили зловмисників на початку вересня. Вони намагалися організувати корупційний механізм при видачі дозвільних документів на будівництво та благоустрій. У разі відмови платити, місцевим підприємцям погрожували створити перешкоди. Про це повідомили у пресцентрі СБУ.  

За інформацією слідства, вартість таких дозвільних документів для одного із місцевих підприємців посадовці оцінили в п’ять тисяч доларів США.  

Нагадаємо, посадовій особі та депутату Полтавської міської ради оголосили про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Депутату обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 681 тис. грн. Заставу за нього внесли майже одразу, тому наразі він перебуває на свободі.

фото, відео: пресслужба СБУ