17 000 грн штрафу отримав водій полтавської маршрутки за порушення карантину

01 листопада 2020 0
У Полтаві оштрафували водія міської маршрутки, який працював із порушенням карантинних обмежень.

17 000 грн штрафу отримав водій, який із порушенням карантинних обмежень перевозив пасажирів одним з полтавських автобусних маршрутів. Відповідну постану ухвалив Ленінський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, водій працює у ТОВ "Люкс-Полтава 2009". 12 жовтня 2020 року близько 15:59 він, перебуваючи за кермом маршрутки "Богдан", перевозив міським маршрутом №44 42 пасажирів, тоді як кількість місць для сидіння в транспорті разом із місцем водія становила 23. Таким чином, водій порушив вимоги постанови Кабінету міністрів України "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Дії чоловіка кваліфікували за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У суді водій пояснив, що на зупинці "Млинзавод" у салон зайшло більше людей, ніж було вільних сидячих місць, а порушення він вчинив тому, що люди дуже просили про перевезення. Надалі обіцяв не вчиняти таких порушень.

Крім штрафу, водій має сплатити 420 грн судового збору. Постанову можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, водія полтавської маршрутки оштрафували на 17 000 грн за порушення карантину.