Які місця у Полтаві найнебезпечніші

14 грудня 2021 0
Серед найнебезпечніших місць Полтави: Біла Альтанка, Театральна площа та поблизу двох нічних закладів у центральній частині міста. Люди там розпивають алкогольні напої та влаштовують бійки.





Напередодні в одному з нічних закладів міста чоловік поранив ножем трьох відвідувачів. Порізи отримали 40-річна жінка та двоє чоловіків – 23 та 24 років.

"Двоє постраждалих: чоловік і жінка. Не тяжкі були. Обох доставили до травмпункту", – зазначив директор Центру екстреної медичної допомоги Дмитро Лавренко.

Працівникам закладу невідомо як нападник проніс ніж всередину приміщення.

– У вас закладі на вході стоїть охорона, яка перевіряє наявність небезпечних предметів? – запитали.
Так звісно, перевіряє, – сказав керівник закладу Артур Пащенко.
– А як тоді у чоловіка опинився ніж?– Не знаю. Правоохоронці з'ясують всі подробиці.

Сам заклад не несе відповідальність за те, що там відбувається, каже юрист.

"Якщо такий заклад укладає договір зі спеціалізованою організацією, яка має ліцензію на охоронну діяльність. То тоді її працівники можуть попрохати показати чи не проносить ніхто небезпечні предмети. Заклад не несе відповідальність за дії своїх відвідувачів", – сказав юрист Тарас Захаров.

Виявляється, що найнебезпечнішими місцями Полтави вважаються ті, де часто збирається та відпочиває молодь.

"Найчастіше порушення громадського порядку патрульні фіксують в центральній частині міста. Зокрема, неподалік Білої Альтанки, поблизу Театру ім. Гоголя, а також неподалік двох закладів на вулиці Соборності та вулиці Небесної сотні", – розповіла речниця патрульної поліції області Наталія Костильова.

"У цих місцях ми найчастіше фіксуємо порушення громадської безпеки, а саме розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв, вчинення бійок та масових бійок, а також хуліганські дії, які заборонені законом", – додав командир взводу №2 роти ТОР Станіслав Козацький.

Вночі за порядком на вулицях міста також стежать нацгвардійці, вони швидко виявляють підозрілі компанії.

"Найнебезпечніші місцями є: малолюдні місця, не освітлювальні ділянки вулиць та неохоронювані підземні переходи. Кожен наряд, кожен патруль затримує небезпечних злочинців", – зазначив речник військової частини 1852 Національної гвардії України Артем Бархан.

Однак люди не завжди розуміють, що необхідна допомога правоохоронців та намагаються вирішити все самі.

"Багато людей не повідомляють поліцію, а просто намагаються вирішити все своїми зусиллями. Оскільки вони не розуміють, що є певна відповідальність та незворотність покарання для цих людей. Потім же беруть реалізацію покарання просто до своїх рук", – розповів конфліктолог Богдан Петренко.

Самі полтавці намагаються уникати наступні місця.

"Часто раніше на Карла таке було. Півмісяці півтора тому я й сам постраждав".

"Чув за нічний клуб "Робін Гуд", там ніби небезпечно буває. Й все, в місті більше такого нема".

"Біла Альтанка. Тому що вечорами там відбуваються дуже негарні речі. Багато страшного. Проте все залежить від людей".

"В мене маленька дитина, тому такими місцям я не ходжу".

Також у місті функціонує програма "Безпечне місто", яка за допомогою камер стежить за порядком на вулицях Полтави. Проте й в ній є свої "сліпі зони".

"При належному фінансуванні покриття камерами в наступному році буде значно більше. Також не всюди вони стоять, тому що є певні технічні проблеми щодо їх встановлення. Наприклад, на Білій Альтанці його там фізично не можна встановити поки що", – розповів начальник відділу оперативного реагування Роман Широких.

Загалом у місті встановлено 317 камер "Безпечне місто".